Budapesti nevezetességek, látványosságok Budapesten. Múzeumok Budapesten,Hősök tere, Kodály körönd, Vidámpark, állatkert. Szállásfoglalás Budapest belvárosában.

Central Green Hotel ***
1063 Budapest, Szív u. 13.
(+36) 1 321 2439, (+36) 30 773 6181
Szobafoglalás
Érkezés:
Távozás:
Felnőttek
száma:
Gyermekek
száma
Szobák
száma
Tovább a foglaláshoz
Budapestről
Budapest Kártya Városnézés Busszal Múzeumok Budapest környéke

Budapest Magyarország számára nagyon fontos. A teljes lakosság közel negyede itt él és dolgozik.

Bölcsője volt a nagy forradalmaknak (1848, 1918 és 1956). Virágzó várost alapítottak itt a rómaiak, 150 évig voltak vendégeink a törökök és még sokan mások. Ez nem véletlen, mert ahol a víz ott az élet. Vízből és forrásokból pedig nincs hiány Budapesten.

A budapestiek megőrizték és gondozzák az itt megfordult népek kultúráját. Látogathatóak a római kori város romjai, működik a török fürdő és a szocializmus egybegyűjtött szobrai is megtekinthetőek.

Ebben az ezerarcú városban minden együtt van és egy helyen. Van itt magyar, cseh, német és még hannoveri villamos is - a veterántól egészen a legutolsó típusig. Még szolgálnak a metró robusztus orosz szerelvényei, de már startra készen várakoznak a depóban a vezető nélküli ultramodern szerelvények is.

A város szívében a Margitsziget maga a csoda. Mint az emberi szervezet. Ez a város egyik tüdeje. Igaz, találkozunk omladozó vakolatú házakkal is. De a budapestiek optimisták - legalább van még min dolgozni.

Van számtalan étterem, kiskocsma és modern gyorsétterem is. Ám ez utóbbiak is tiszteletben tartják a méltán világhírű gasztronómiát - hamar megtanulták, hogy hamburgerjeiket bizony magyarosítani kell.

Itt van Közép-Európa leghosszabb villamosa, legnagyobb használt-cikk piaca, legtöbb fürdője, a kontinens legöregebb földalattija, legtöbb zöldség-gyümölcs piaca.

Van még itt csoda bőven, amit még maguk a budapestiek sem láttak élőben - ilyen például a 100 tagú cigányzenekar. Ők szinte sosincsenek itthon. Művészetükre mindenütt kíváncsiak a világban.

Kevés helybéli tudná megmondani, hány gyógyforrás ontja vizét évszázadok óta a város területén... És ez is egy egyedülálló csoda.

Jöjjön el Budapestre és talán Önnek sikerül megszámolnia a gyógyforrásokat, talán sikerül jegyet vásárolnia arra a koncertre, amire maguk a budapestiek is sokat várnak!
Vendégeink írták...
"
családias hangulat, remek személyzet, jó ár-érték arány, jó elhelyezkedés (Forrás: Bookin.com)
"

Összes vendégértékelés megtekintése »

Miért a Central Green Hotel?
a Central Green Hotel*** Budapest belvárosában, a város színházi negyedében, az Oktogon közelében található
gyalog vagy tömegközlekedéssel számos műemlék, múzeum, látványosság elérhető
olcsó, megfizethető árak - igényesen berendezett tiszta szobák, udvarias személyzet
gyermekkedvezmény: 6 éves korig a gyermek a szülőkkel egy szobában ingyenes
szobáink internetkapcsolattal, minibárhütővel, TV-vel ellátottak
Copyright 2011 © Central Green Hotel Budapest
Olcsó szállást kínál a Central-Green-Hotel Budapest***. A szálloda az Oktogon közelében, kisföldalattival a Kodály körönd megállónál található.
3 csillagos hotel Budapesten, Hotel Budapest belvárosában, Budapesti látványosságok közelében.
Magyar | English | Deutsch